CHEF

Fermentacja i wiosenne kiszonki I 16.05

270,00

Dostępność:

4 w magazynie

Categories :

, , .

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.

 Piotr Miś Schroeder

16 maja  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.

Przygotujemy

– ocet piwny z matki octowej

– ocet truskawkowy

– owocowy zakwas na chleb

– zakwas na żur z kaszy gryczanej

– kombuchę z pokrzyw

– kwas chlebowy

– kiszone rzodkiewki

– truskawki w miodzie serwatkowym

– botwinę w maślance

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.