- Brak produktów
Domowe piwo i przekąski I 23.10
270,00zł
Rafał Perwejnis & Kamil Sadkowski
23 sierpnia godzina 18
czas trwania 4-5 h
Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.
Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.
W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie proste i pyszne przekąski do piwa.
Rafał Perwejnis & Kamil Sadkowski
23 października godzina 18
czas trwania 4-5 h
Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.
Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.
Będziemy robili
– zacierać słody ( czyli przerabiać skrobię na cukry)
– filtrować i wysładzać (czyli oddzielać brzeczkę od łuski)
– gotować (warzyć) brzeczkę i chmielić
-butelkować i kapslować wcześniej przygotowane piwo po fermentacji
-próbować dobrego piwa i nietuzinkowych przekąsek
W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie proste i pyszne przekąski do piwa.
Przygotujemy
-kulki wieprzowe z sosem Gochujang
– ceviche z łososia z chipsami kukurydzianymi
– krążki cebulowe z salsą
– skrzydełka Buffalo
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.