PRO

Diety (Hashimoto) 24.05

320,00

Dostępność:

6 w magazynie

Categories :

, , .

Warsztaty będą całkowicie poświęcone diecie Hashimoto. Hashimoto, czyli przewlekłe limfocytowe zapalenie tarczycy, jest najczęściej występująca chorobą autoimmunizacyjną na świecie. Jest chorobą narządową swoistą, czyli atakuje konkretny narząd, w tym wypadku tarczycę. Dotyka coraz więcej osób. Mówi się nawet o nawet 38 % ludzi, zarówno kobiet jak i mężczyzn. Towarzyszy jej wiele dolegliwości, cierpi cały organizm chorego.Hashimoto można określić jako „kłamcę” – towarzyszące dolegliwości mogą świadczyć o wielu innych chorobach i czasami upływa wiele lat zanim pacjent usłyszy właściwą diagnozę. Choroby na dzień dzisiejszy nie da się wyleczyć, ale można wprowadzić ją w stan remisji. Warto do tego dążyć, ponieważ choroby autoimmunizacyjne często chodzą w parach.

Warsztaty będą się składały z  dwóch części:

– teoretyczna prowadzona przez Hanię (wykład poświęcony diecie)

– praktyczna prowadzona przez Kamila, gdzie wspólnie przygotujemy posiłki dedykowane dla ludzi z Hashimoto.

Hanna Szpunar & Kamil Sadkowski

24 maja godz. 18

 czas trwania 4 h   (1,5-2 h zajęcia teoretyczne połączone z wykładem, 2-2,5 h gotowanie w praktyce)

Warsztaty będą całkowicie poświęcone diecie Hashimoto. Hashimoto, czyli przewlekłe limfocytowe zapalenie tarczycy, jest najczęściej występująca chorobą autoimmunizacyjną na świecie. Jest chorobą narządową swoistą, czyli atakuje konkretny narząd, w tym wypadku tarczycę. Dotyka coraz więcej osób. Mówi się nawet o nawet 38 % ludzi, zarówno kobiet jak i mężczyzn. Towarzyszy jej wiele dolegliwości, cierpi cały organizm chorego.Hashimoto można określić jako „kłamcę” – towarzyszące dolegliwości mogą świadczyć o wielu innych chorobach i czasami upływa wiele lat zanim pacjent usłyszy właściwą diagnozę. Choroby na dzień dzisiejszy nie da się wyleczyć, ale można wprowadzić ją w stan remisji. Warto do tego dążyć, ponieważ choroby autoimmunizacyjne często chodzą w parach.

Warsztaty będą się składały z  dwóch części:

– teoretyczna prowadzona przez Hanię (wykład poświęcony diecie)

– praktyczna prowadzona przez Kamila, gdzie wspólnie przygotujemy posiłki dedykowane dla ludzi z Hashimoto.

Przygotujemy

– koktajl owocowy z mlekiem kokosowym i kurkumą

– szakszuka (danie śniadaniowe z dynią, boczkiem, papryką i jajkami)

– krokiety  maca z mąką ryżową i kukurydzianą z sosem limonkowo-miętowym

– tatar z łososia z ogórkiem i sezamem

-kurczak duszony z warzywami i oliwkami  Kalamata z frytkami z kolorowej marchwi i pasternaku

-warzywa z sosem curry  z dzikim ryżem jaśminowym

-pudding chia z jabłkami i miodem

 

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.