Zakończone

Afryka I 9.09

330,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.

Kamil Sadkowski

9 września  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.

Przygotujemy

– Dodo (smażony plantan z aromatycznymi przyprawami, rybą i fasolą) Nigeria

– Urojo (kwaśna zupa z dodatkami) Zanzibar

– Tagine  (kurczak z kiszonymi cytrynami) Maroko

– Pilau Rice (aromatyczny ryż) Tanzania

– Mafe (gulasz z wołowiną) Senegal

-Pastilla (ciasto z migdałami i mięsem gołębia) Maroko

– N’dizi No Kastad (korzenny krem z bananów, orzechów) Zanzibar

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.