- Brak produktów
Afrykańska I 5.09
380,00zł
Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.
Kamil Sadkowski
5 września godzina 18
czas trwania 3,5-4 h
Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.
Przygotujemy
– Dodo (smażony plantan z aromatycznymi przyprawami, krewetkami i rybą)
– Fufu (kluska z pochrzynu z gulaszem)
– Urojo (kwaśna zupa z dodatkami)
– Tagine & Khobz (kurczak z kiszonymi cytrynami, oliwkami i domowym chlebem)
– Suya (pikantne grillowane kebaby)
– Dovi (wegetariański gulasz z orzechami)
– Sago pudding (słodki pudding z tapioki)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.