PRO

Afrykańska I 5.07

380,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, .

Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.

Kamil Sadkowski

5 lipca godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Doskonałe bogactwo smaków i łączenie niebanalnych składników, to kwintesencja kuchni z Afryki. Podczas warsztatu poznacie przepisy z różnych regionów tego fascynującego kontynentu. Kuchnia tego kontynentu ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.

Przygotujemy

– Dodo (smażony plantan z aromatycznymi przyprawami, krewetkami i rybą)

– Fufu (kluska z pochrzynu z gulaszem)

– Urojo (kwaśna zupa z dodatkami)

– Tagine & Khobz  (kurczak z kiszonymi cytrynami, oliwkami i domowym chlebem)

– Suya (pikantne grillowane kebaby)

– Dovi (wegetariański gulasz z orzechami)

– Sago pudding  (słodki pudding z tapioki)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.