Zakończone

ABC Wina (Hiszpania) I 19.10

160,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .
Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Piotr Zastróżny
19 października  godzina 18
czas trwania 2-2,5 h

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Tym razem będziemy degustować rarytasy z Hiszpanii
– Gomez Cruzado Blanco 2016, Rioja (Robert Parker 90/100)
– Bodegas Bhilar Phinca Hapa Blanco 2016, Rioja (Robert Parker 92/100)
– Terras Gauda La Mar 2016, Rías Baixas (James Suckling 92/100)
– Pittacum 2015, Bierzo (Guía Peñin 91/100)
– Tabula 2014, Ribera del Duero (Wine Spectator 91/100)
– Bodegas Bhilar Phinca San Julian 2016, Rioja (Robert Parker 94/100)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.