Przeszedł przez niemal wszystkie szczeble pracy w gastronomii. Zaczynał jako kelner, następnie był barmanem, kucharzem, organizatorem kuchni, pracował w firmie dostarczającej produkty dla gastronomii. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął w wieku czterech lat, znamię nosi do tej pory. Był jednym z niewielu w Technikum Gastronomicznym, dla których był to świadomy wybór. Dyplom na studiach bronił z psychologii.

Uczestniczył w kulinarnych podróżach u boku Roberta Makłowicza, podczas tworzenia najbardziej rozpoznawalnego programu kulinarnego „Makłowicz w podróży”. To właśnie tam miał szansę zaglądać w zakamarki miejsc, do których zwykły śmiertelnik nie ma dostępu.

Jest współautorem książki Gastrobanda poświęconej szeroko rozumianej branży gastronomicznej. Autor wielu felietonów kulinarnych, które dla wielu są inspiracją w poszukiwaniu nowych doznań smakowych.

Pomysłodawca i założyciel K5 – autorskiej akademii kulinarnej, w której szkoli kucharzy oraz pasjonatów-amatorów. To właśnie jego uczniowie są dla niego największą radością. Twierdzi, że każdy potrafi gotować, tylko musi się odważyć i otworzyć umysł na nowe doznania.  Szacunku do produktu i jakości nauczył się podczas pracy z Japończykami.

Kulinarny obieżyświat – już od najmłodszych lat podróżował po świecie z Dziadkami, gdzie nowe kultury i miejsca poznawał właśnie od kuchni. Docenia proste smaki, nie lubi komplikować sobie i innym życia w kuchni. Wszystkie przepisy które wychodzą spod jego ręki cechuję prostota wykonania i nietuzinkowym smak. Fascynuje go kuchnia azjatycka oraz  street food pod różnymi postaciami.