- Brak produktów
Kursy K5
KURSY / K5
KURS KELNERSKI
Kurs kelnerski profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w restauracji. Kurs skierowany jest zarówno do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gastronomią, jak również dla tych, którzy chcieliby poszerzyć swoje umiejętności w tym zawodzie. Kurs będzie połączeniem podstawowej, fachowej wiedzy z zakresu obsługi gości z zajęciami praktycznymi, które pozwolą na nabycie umiejętności i szczegółową analizę przedstawionych zagadnień.
- profesjonalna wiedza teoretyczna
- praktyczne wskazówki przydatne w pracy kelnera
- szczegółowa analiza zachowań kelnera i klienta
- fachową obsługa klienta
- zajęcia techniczne omawianych zagadnień
KURS BARMAŃSKI
Kurs barmański profesjonalnie przygotuje Cię do pracy na stanowisku barmana. Kurs składa się z podstawowej wiedzy i umiejętności barmańskich. Część teoretyczna obejmuje zagadnienia związane z pracą barmana oraz pokazuje jak rozpocząć drogę w tym zawodzie, natomiast na część praktyczną składają się zajęcia techniczne w pracy za barem i obsługą gości.
-
profesjonalna wiedza teoretyczną w zawodzie barmana
-
umiejętności z zakresu sprzętu barowego i alkoholoznawstwa
-
zajęcia praktyczne z omawianych zagadnień
-
fachowa obsługa gości
KURS SOMMELIERSKI
Kurs sommelierski profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w zawodzie sommeliera. Sommelier odpowiedzialny jest za serwowanie wina oraz odpowiedni jego dobór do menu. Kurs skierowany jest zarówno do osób pracujących w restauracjach, jak również wszystkich chcących pogłębić swoją winiarską wiedzę. W części teoretycznej zostaną omówione zagadnienia m.in. na temat produkcji win i najlepszych regionów winiarskich. Część teoretyczna będzie się skupiała na serwowaniu wina i odpowiednich zachowań przy kliencie.
-
przygotowanie do pełnienia funkcji sommeliera
-
specjalistyczna wiedza z zakresu produkcji win
-
wiedza na temat doboru wina do potraw
-
umiejętności serwowania win i profesjonalna obsługa gości
KURS BARISTYCZNY
Kurs baristyczny profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w kawiarni. Kurs skierowany zarówno do osób chcących zacząć swoją przygodę na stanowisku baristy, jak i do tych, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat kawy i technik jej przyrządzania. Część teoretyczna obejmuje wiedzę na temat gatunków kawy, procesu palenia i sposobów parzenia kawy. Natomiast część praktyczna pozwoli utrwalić przekazaną wiedzę i zdobyć szersze umiejętności niezbędne w pracy baristy.
- specjalistyczna wiedza na temat procesu produkcji kawy
- wiedza na temat metod parzenia kawy
- umiejętności przygotowywania idealnego espresso
- fachowa obsługa gości w kawiarni.