- Brak produktów
Kuchenna biblioteka
NASZA BIBLIOTEKA
O gastronomii można mówić godzinami. Wiemy jednak, że czasami chcesz ją odkryć siedząc w wygodnym fotelu. Mamy na to radę. Poznaj barwny świat gastronomii, obal wiele kuchennych mitów, odkryj techniki kulinarnej edukacji i wiele więcej dzięki naszej bogatej biblioteczce K5!
Najlepsze publikacje znajdziesz w naszej akademii – przyjdź, obejrzyj, poczuj zapach świeżo wydrukowanych egzemplarzy, przeczytaj na miejscu albo kup i rozkoszuj się lekturą w dowolnym miejscu! Wpadnij do nas.
K5 DOMOWA GASTROBANDA

K5 Domowa Gastrobanda to kompendium wiedzy o kulinarnym świecie. Znajdziecie tutaj nietuzinkowe przepisy wraz z apetycznymi fotografiami wszystkich potraw, poprzedzone rozdziałami wprowadzającymi w daną tematykę. Wyłuskaliśmy sytuacje z codziennego buszowania po kuchni i odpowiadamy na pytania nurtujące domowych kucharzy. Wiedzę przekazujemy w przystępny sposób. Dzięki Domowej Gastrobandzie staniecie się miłośnikami dobrego smaku. Bawcie się życiem i doceniajcie każdy przejaw szeroko rozumianej kultury kulinarnej.
Pyszne rozdziały
- I. nóż w kuchni Wprowadzenie o tym, co jest naprawdę niezbędne, aby zostać mistrzem w swojej kuchni. Taka lista potrzebnego wyposażenia, które pozwoli na swobodne działanie w kuchni.
- II. doskonały produkt Elementarna wiedza o produktach spożywczych. Skupiliśmy się na kwestii robienia zakupów z głową i na tym, żeby rozszyfrowanie informacji o składzie produktów stało się czymś banalnym.
- III. dziecinnie proste Pokazujemy świat kulinarny widziany oczami dziecka, dla którego nowe doznania smakowe są fascynującą przygodą. Przedstawiamy kuchnię jako miejsce przyjazne dla każdego, bez względu na poziom posiadanej wiedzy.
- IV. nasz powszedni Przygotowanie domowego chleba w domu nie wymaga większego trudu i nie jest to wiedza tajemna. Od tej pory zapach świeżego pieczywa i jego wyjątkowy smak zagości na stałe w każdym domu.
- V. świeżość z morza Woda dostarcza pysznego pokarmu. Opowiadamy, jak być specjalistą w tej dziedzinie, i zabieramy na szerokie wody różnorodnych smaków.
- VI. czas wątpliwości Rozprawa nad krwawymi kawałkami. Tutaj nie ma czasu na wątpliwości, za to jest chęć pokazania świata, który może być naprawdę smaczny, z dużym naciskiem na kwestię dbania o naszą planetę.
- VII. naturalna odporność Zdrowie zaczyna się w jelitach. Dzielimy się wiedzą, która sięga do korzeni kultury. Dbanie o swój organizm to najlepsza gwarancja zdrowia.
- VIII. świat otworem Kulinarna podróż po świecie pełna szacunku do smaku i kultury innych narodów. Zaspokajamy najbardziej wyszukane potrzeby jedzeniowe z różnych zakątków ziemi.
- IX. dobra miara Magia wypieków i sielankowego czasu w kuchni. Krok po kroku pokazujemy, jak rozsmakować się w przygotowywaniu domowych wypieków.
- X. w winie prawda Szlakiem doskonałych trunków. Fantastyczna opowieść o tym, jak sprawnie poruszać się pomiędzy wieloma odmianami wina.
GASTROBANDA

Nie lubimy ściemy i dorabiania fałszywych mitów do prostych spraw. Dlatego napisaliśmy książkę, która pokazuje realia gastronomii. Jest ostro i bez owijania w bawełnę. „Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść” to jeden z bestsellerów 2016 roku, nie tylko w kategorii gastronomii. W książce odpowiedzieliśmy na wszystkie pytania, które mogłyby Ci przyjść do głowy i bez litości rozłożyliśmy na łopatki każdy kuchenny mit.