Zjadamy wszystko I 16.03

275,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko.

Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.

Adam Woźniak

16 marca godzina 18

czas trwania 4 h

Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy.

Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.

Przygotujemy

  1. Potrawy z całego łososia

– zupa rybna z szafranem i koprem włoskim

– filet z puree i chrupkim topinamburem

– chipsy ze skory

-fish cake z sałatka z selera i gorczycy

-carpaccio z łososia z limoka, koledra i chilli

2. Potrawy z całego kurczaka

– faszerowane skrzydełka po tajsku

– piersi Sous Vide z puree z pietruszki

– sałatka z pieczonych udek

– puder ze skóry

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.