PRO

Włoska (Sycylia) I 15.06

255,00

Dostępność:

12 w magazynie

Categories :

, .

Sycylia jest wyspą kontrastów, luksusu i biedy, skrzyżowaniem kultur. Wszystko doprowadzone jest tu do przesady. Światło słońca nie do zniesienia bez ciemnych okularów, błękit nieba i zieleń plantacji, zapachy. Życie jest tak intensywne, że brakuje czasu na zrozumienie go, zapamiętanie i ocenę z dystansu.

Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i  teksty piosenek sięgające po metafory „spożywcze”.

Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.

Claudia Filippi-Chodorowska

15 czerwca godz.18

czas trwania 4 h

Sycylia jest wyspą kontrastów, luksusu i biedy, skrzyżowaniem kultur. Wszystko doprowadzone jest tu do przesady. Światło słońca nie do zniesienia bez ciemnych okularów, błękit nieba i zieleń plantacji, zapachy. Życie jest tak intensywne, że brakuje czasu na zrozumienie go, zapamiętanie i ocenę z dystansu.

Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i  teksty piosenek sięgające po metafory „spożywcze”.

Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.

Przygotujemy

-arancini di riso  (kuleczki ryżowe nadziewane szpinakiem, mozzarellą i szynką)

– pasta alla norma  (penne z bakłażanami w sosie pomidorowym)

– pollo all’arancia  (kurczak w pomarańczach z rozmarynem)

– involtini di pollo alla siciliana ( roladki z piersi z rodzynkami, piniami i mozzarellą)

– insalata di arance  (sałatka z pomarańczy z oliwkami)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.