Włoska (Toskania) I 11.05

265,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.

Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.

Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Claudia Filippi-Chodorowska

11 maja  godz.18

czas trwania 4 h

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.

Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.

Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Przygotujemy

– crostini ai fegatini  (grzanki z ciabatty z pastą z wątróbek, szałwią i kaparami)

– cacciucco alla livornese  (zupa z ryb i owoców morza)

– tagliata di manzo alla rucola ( stek z sezonowanej wołowiny z rukolą)

–  trippa alla fiorentina  (flaczki w pomidorach)

– asparagi gratinati (zapiekane szparagi pod parmezanem)

–  tiramisu alle fragole (tiramisu z truskawkami)

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.