Wielkanoc inaczej I 13.03

260,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Oprócz zakorzenionej motywacji religijnej, Wielkanoc wiąże się z przebudzeniem otaczającej nas natury. Na stole znajdujemy w tym czasie charakterystyczne i nieodłączne produkty z nią związane. Jajka będące symbolem odnawiającego się życia, chleb, zielone warzywa, prosięta czy też jagnięcinę.

Tradycje świąteczne mają to do siebie, że rzadko kiedy bywają modyfikowane lub udoskonalane.

„Wielkanoc inaczej” i nie musi wcale oznaczać wywrócenia wszystkiego  do góry nogami. Wystarczy trochę kreatywności, by z klasycznych dań stworzyć zupełnie nowe kompozycje smakowe.

Claudia Filippi-Chodorowska
13 marca godz.18

czas trwania 4 h

Oprócz zakorzenionej motywacji religijnej, Wielkanoc wiąże się z przebudzeniem otaczającej nas natury. Na stole znajdujemy w tym czasie charakterystyczne i nieodłączne produkty z nią związane. Jajka będące symbolem odnawiającego się życia, chleb, zielone warzywa, prosięta czy też jagnięcinę.

Tradycje świąteczne mają to do siebie, że rzadko kiedy bywają modyfikowane lub udoskonalane.

„Wielkanoc inaczej” i nie musi wcale oznaczać wywrócenia wszystkiego  do góry nogami. Wystarczy trochę kreatywności, by z klasycznych dań stworzyć zupełnie nowe kompozycje smakowe.

Właśnie może w tym roku, odważycie się stworzyć własną, nową tradycję i postawicie na świątecznym stole oryginalne potrawy, bazujące na klasycznych wielkanocnych smakach ?

Przygotujemy

– jajka faszerowane tapenadą z oliwek

– sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, szparagami i jajkami

– terrina z gorgonzoli i koziego serka z orzechami i kuminem

-roladki z cukinii z kozim serkiem lub gorgonzolą z suszonymi pomidorami i rukolą

– zupa cytrynowa z lemonką i tymiankiem

– królik z szałwią w białym winie i z musztardą Dijon

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.