Wege Bliski Wschód I 30.09

250,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych.

Samar Khanafer

30 września godzina 17:30

czas trwania 3,5-4 h

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar dzieli się wiedzą, jej kuchnia z rodzinnych stron to niezapomniane doznania smakowe.

Przygotujemy:

– Hummus (pasta z ciecierzycy)

– Babaghanoush (pasta z pieczonych bakłażanów)

– Muhammara (pasta z pieczonych papryk i orzechów)

– Tabbouleh (sałatka)

– Falafel (kotleciki z ciecierzycy)

– Okra z pomidorami

– Ryż po libańsku

– Naamoura (ciasto z mąki semoliny)

 

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.