CHEF

Verrines-Monoporcje Deserów i Czekolada I 24 i 25.08

1.150,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , .

Warsztaty odbywają się dwa dni, podczas tych warsztatów Sławomir pokaże jak przygotować szeroką gamę produktów cukierniczych. Będziecie mieli okazję zobaczyć i wspólnie przygotować  produkty takie jak: musy, kremy cukiernicze, ganasze czekoladowo owocowe, trufle czekoladowe, pralinki, bezmączne ciasta migdałowe, makaroniki i wiele innych.

Sławomir Korczak 

24 i 25 sierpnia (dwa dni, 10 h)

24 sierpnia (dzień pierwszy godz. 16-21)

25 sierpnia (dzień drugi godz.16-21)

Warsztaty odbywają się dwa dni, podczas tych warsztatów Sławomir pokaże jak przygotować szeroką gamę produktów cukierniczych. Będziecie mieli okazję zobaczyć i wspólnie przygotować  produkty takie jak: musy, kremy cukiernicze, ganasze czekoladowo owocowe, trufle czekoladowe, pralinki, bezmączne ciasta migdałowe, makaroniki i wiele innych.

Nauczycie się jak można kreować dużo deserów na bazie czekolady i nie tylko. Poznacie jak łatwo połączyć wiele smaków i tekstur.

Dzień 1

– Baton Egzotyczny / Marakuja i Banan

– Trufle z Brandy i Kakao

– Makaroniki z czarną porzeczką

– Pate de Fruit z maliną

– Pralinki z Baileys

– Mendiant z ciemnej czekolady i suszonymi owocami

Dzień 2

– Sernik z Kokosem, wanilią i ananasem na delikatnym cieście Sablee Breton

– Mus Ghana , jabłko pieczone z cynamonem. Glazura ciemna czekolada i migdał.

– Verrine Pulchella ( ganasz z białej czekolady, imbirem, wanilią i cytryną. Bezmączne ciasto czekoladowe i konfitura z poziomki i maliny)

– Verrine Chocolat (mus z ciemnej czekolady 56%, streusel czekoladowy, orzech ziemny w karmelu)

– Verrine Tiramisu (biszkopt nasączony espresso i krem z sera mascarpone)

– Verrine Passion (mus z białej czekolady i marakuja. Konfitura z mango i ciasto migdałowe)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.