PRO

Tajska I 23.01

260,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski

23 stycznia  godz. 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy

-Tom Kha Talay  (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)

– Kaeng Khiao Wan Kai (kurczak w zielonym curry z mlekiem kokosowym, kaffirem i tajską bazylią)

– Pad Thai Koong  (makaron ryżowy z krewetkami, orzechami ziemnymi i sosem z tamaryndowca)

– Som Tam Thai (ostra sałatka z zieloną papają)

– Mango Sticky Rice (ryż na słodko z mlekiem kokosowym i mango)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.