Tajska I 21.09

240,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski
21 września  godz. 18
czas trwania 4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy:

-Tom Kha Talay  (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)

– Knom Jeeb Koong (pierożki z krewetkami i mięsem gotowane n parze z dresingiem)

– Pad Thai Kai  (makaron ryżowy z kurczakiem, orzechami ziemnymi i sosem z tamaryndowca)

– Laap Phed (sałatka z kaczką z dresingiem z limonki i chili)

– Mango Sticky Rice (ryż na słodko z mlekiem kokosowym i mango)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.