Sous Vide za barem I 12.06

200,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Warsztat przeznaczony jest dla barmanów, którzy chcieliby poznać sposoby wykorzystania ‘sous vide’ w środowisku barowym,  a także dla domorosłych barmanów amatorów, którzy chcieliby poznać sposoby wykorzystania tej technologii w ich domowym kuchnio-barze.

Rafał Ciesielski

12 czerwca godz: 17

czas trwania 4-5h

‘Sous Vide’ za barem!? Fanaberia czy oszczędność?

Na zajęciach warsztatowych sprawdzimy w praktyce możliwości jakie daje nam zestaw pakowarka próżniowa + kąpiel wodna w zastosowaniu ‘barowym’.

Podczas warsztatu poznamy:

– ideę ‘minimum waste’

– różne zastosowania pakowarki próżniowej i kąpieli wodnej w środowisku barowym

– techniczne aspekty pracy z  technologią ‘sous vide’

Za pomocą technologii ‘sous vide’ przygotujemy:

– syropy

– kordiale

– tynktury

Na bazie wykonanych produktów przygotujemy ‘napoje mieszane’:

– alkoholowe

– bezalkoholowe.

Na koniec warsztatu przyjrzymy się wspólnie aspektom ekonomicznym zastosowaniu tej technologii w lokalu gastronomicznym jak i w naszej domowej kuchni.

Warsztat zakończymy wspólną degustacją.

Warsztat przeznaczony jest dla barmanów, którzy chcieliby poznać sposoby wykorzystania ‘sous vide’ w środowisku barowym,  a także dla domorosłych barmanów amatorów, którzy chcieliby poznać sposoby wykorzystania tej technologii w ich domowym kuchnio-barze.

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.