CHEF

Ryby morskie I 18.06

280,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , .

Podczas warsztatów poznacie charakterystykę popularnych ryb morskich.

Nauczycie się jak rozpoznaje się świeże ryby, prawidłowo obrabia (skrobanie, filetowanie, porcjowanie). Wspólnie przygotujemy smaczne  potrawy, używając różnorodnych technik kulinarnych.

 

Kamil Sadkowski

18 czerwca  godz. 18

czas trwania 3,5-4 h

Podczas warsztatów poznacie charakterystykę popularnych ryb morskich. 

Nauczycie się jak rozpoznaje się świeże ryby, prawidłowo obrabia (skrobanie, filetowanie, porcjowanie). Wspólnie przygotujemy smaczne potrawy, używając różnorodnych technik kulinarnych.

Przygotujemy

łosoś

– tatar z yuzu, sosem teriyaki i ogórkiem

– łosoś z grilla z sałatą ze szparagami, pomidorami cherry, chipsami z bekonu

turbot 

– risotto cytrynowe z groszkiem i szafranem z  gotowanym turbotem  w niskiej temperaturze

dorada

– pieczona w soli morskiej z relish z ogórka

śledź/szprotka

– smażone tuszki z sosem pomidorowo-imbirowym

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.