PRO

Qmam kasze (Mynowaste) 15.09

280,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, .

Maia tym razem zaprosi Was do gotowania w rytmie Mynowaste, czyli jak wykorzystać to, co już jest w lodówce i wyczarować z tego kuszące jedzenie o niebanalnym smaku. Warsztaty będą ściśle związane z moją nową książką czyli „Qmam Kasze. Do ostatniego okruszka” napisaną w duchu no waste czyli kuchni kreatywnej.

Maia Sobczak
15 września godz. 15

czas trwania 4 h

Maia tym razem zaprosi Was do gotowania w rytmie Mynowaste, czyli jak wykorzystać to, co już jest w lodówce i wyczarować z tego kuszące jedzenie o niebanalnym smaku. Warsztaty będą ściśle związane z moją nową książką czyli „Qmam Kasze. Do ostatniego okruszka” napisaną w duchu no waste czyli kuchni kreatywnej.  Maia to we krwi, miłość do jedzenia, szacunek i kreatywne wykorzystanie przeróżnych pozostałości, które pod wpływem kulinarnej fantazji  zamieniają się nie do poznania. Gotowanie to prawdziwa frajda, a Mynowaste to radocha i ekonomia w kuchni w zdrowym wydaniu.

Przygotujemy

– cytrynowa kremowa zupa z grillowaną kukurydzą

– grzanki z odświeżonej chałki z brukselką na słodko lub z owocami na ostro

– kremowa potrawka z liści kalafiora z ziemniakami z ogniska

– wytrawne galette z tym co znajdziesz w lodówce

– sałata z masowanego jarmużu z morelami i resztką domowej granoli

– wytrawne gofry orkiszowe z czarnym bzem i śliwkowym sosem BBQ lub ucieranym pesto z liści rzodkiewki

– pieczone owoce z korzenną ziemią z czerstwego chleba z gęstym kremem z tahini i miso

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.