Pierogi, pierożki, gnocchi I 10.05

255,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Warsztaty na których poznacie i nauczycie się klasycznych włoskich nadziewanych dań mącznych.

Zdradzimy sekrety na najlepsze farsze i podzielimy się wiedzą jak zrobić idealne ciasto na przygotowanie tak lubianych pierogów czy gnocchi.

Claudia Filippi-Chodorowska

10 maja  godz.18

czas trwania 4 h

Warsztaty na których poznacie i nauczycie się klasycznych włoskich nadziewanych dań mącznych.

Zdradzimy sekrety na najlepsze farsze i podzielimy się wiedzą jak zrobić idealne ciasto na przygotowanie tak lubianych pierogów czy gnocchi.

Przygotujemy

–  ravioli con ricotta e spinaci  ( ravioli ze szpinakiem i ricottą, w maśle szałwiowym)

– agnolotti del plin  (pierożki z mięsem, w sosie pieczeniowym)

– tortelli di barbabietola e caprino  (pierożki z burakiem i kozim serkiem, w palonym maśle)

– ravioli con ricotta e noci  (ravioli z ricottą i orzechami, w sosie truflowym)

– gnocchi ripieni di prosciutto crudo  (gnocchi faszerowane szynką parmeńską, w maśle szałwiowym)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.