Nóż w kuchni I 18.10

235,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Nóż w kuchni to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie „sztukę krojenia” czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie  francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.Warsztaty są  skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Claudia Filippi-Chodorowska
18 października  godz.18

czas trwania 4 h

Nóż w kuchni to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie „sztukę krojenia” czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie  francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.Warsztaty są  skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Przygotujemy:

Brunoise

-Insalata di pasta estiva  (sałatka z makaronu)

Julienne

-Insalata di carote e coriandolo  (sałatka z marchewki i kolendry)

Szatkowanie

-Confettura di cipolle rosse  (konfitura z czerwonej cebuli)

Zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie „julienne”

-Salmone al cartoccio con verdure alla julienne  (łosoś w folii z warzywami julienne)

Siekanie

-Bistecca tartara  (siekany nożem befsztyk tatarski)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.