Nowoczesna kuchnia | 11.05

250,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Warsztaty będą w dużej mierze opierać się na doznaniach i kreatywności w kuchni. Kuchnia nowoczesna to nowe techniki , ciekawe możliwości i eksplozja smaków. Poznacie metodę gotowania sous vide na produktach , które są dostępne w każdym sklepie. Pokażemy tradycyjne polskie dania w nowoczesnej odsłonie. Każda osoba uczestnicząca w szkoleniu , będzie przygotowywała swoje danie. Opowiemy o historii i początkach kuchni nowoczesnej, przybliżymy najciekawsze osobowości i pokażemy jak można mieć własna kuchnię molekularną w domu.

Adam Woźniak
11 maja  godz.18

czas trwania 4 h

Nowoczesna Kuchnia Polska
Warsztaty będą w dużej mierze opierać się na doznaniach i kreatywności w kuchni. Kuchnia nowoczesna to nowe techniki , ciekawe możliwości i eksplozja smaków. Poznacie metodę gotowania sous vide na produktach , które są dostępne w każdym sklepie. Pokażemy tradycyjne polskie dania w nowoczesnej odsłonie. Każda osoba uczestnicząca w szkoleniu , będzie przygotowywała swoje danie. Opowiemy o historii i początkach kuchni nowoczesnej, przybliżymy najciekawsze osobowości i pokażemy jak można mieć własna kuchnię molekularną w domu.

Co przygotujemy
– pstrąg podwędzany z pianą chrzanową z kawiorem z miodu i cytryny z dzikimi ziołami
– dorsz sous vide z purée z kalafiora ze skorupą z białej czekolady i miso z ryżem
– kaczka sous vide z pianą z buraków z karmelizowanymi jabłkami i popcornem z kaszy gryczanej
– dekonstrukcja żurku z jajem przepiórczym i borowikiem w proszku

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.