CHEF

Nietypowe przysmaki I 16.02

260,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, , .

Przyzwyczajeni jesteśmy do dań i składników typowych dla kuchni, na której zostaliśmy wychowani. Często nasza tolerancja smaku nie wychodzi poza granice kanonu kuchni tradycyjnej. W naszym regionie można również spotkać „nietypowe” składniki, które są doskonałym uzupełnieniem diety, zachwycają strukturą i smakiem.

Dla jednej osoby dany składnik może być rarytasem, a dla innej będzie odpychający. Indywidualne gusta są kształtowane także przez gusta ogółu, czyli pewną normę, obowiązującą w danym społeczeństwie. Dotyczy to także szeroko pojętych kulinariów.

Podczas warsztatów przygotujecie nietuzinkowe potrawy, które bez wątpienia nie tylko dla tych odważnych smakoszy będą miłym zaskoczeniem dla podniebienia.

Adam Woźniak

16 lutego godzina 18

czas trwania 4 h

Przyzwyczajeni jesteśmy do dań i składników typowych dla kuchni, na której zostaliśmy wychowani. Często nasza tolerancja smaku nie wychodzi poza granice kanonu kuchni tradycyjnej. W naszym regionie można również spotkać „nietypowe” składniki, które są doskonałym uzupełnieniem diety, zachwycają strukturą i smakiem.

Dla jednej osoby dany składnik może być rarytasem, a dla innej będzie odpychający. Indywidualne gusta są kształtowane także przez gusta ogółu, czyli pewną normę, obowiązującą w danym społeczeństwie. Dotyczy to także szeroko pojętych kulinariów.

Podczas warsztatów przygotujecie nietuzinkowe potrawy, które bez wątpienia nie tylko dla tych odważnych smakoszy będą miłym zaskoczeniem dla podniebienia.

Przygotujemy

– świńskie uszy piasek z chleba razowego i żel z ogórków kiszonych

– kacze języki i serca z boczniakiem i korzennym bulionem

– 0gon wołowy z piana ziemniaczana selerem i jarmużem

– grasica z prasowanym boczkiem i pudrem z borowika

– podwędzane poliki z dorsza z biała fasola i chorizo

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.