Najlepsze sosy do makaronów w 15 minut I 18.08

240,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Warsztaty będą poświęcone  w całości włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut, czyli w czasie, od postawienia wody –  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Claudia Filippi-Chodorowska
18 sierpnia godz.18

czas trwania 4 h

Warsztaty będą poświęcone  w całości włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut, czyli w czasie, od postawienia wody –  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Przygotujemy:

– Spaghetti aglio, olio, peperoncino  (Spaghetti  z czosnkiem, oliwą i chili)

–  Linguine al pesto  (Linguine z bazyliowym pesto)

– Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)

–  Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)

– Linguine ai frutti di mare  (Linguine z owocami morza)

– Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)

– Penne al salmone e salvia (Penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

– Tagliatelle 4 formaggi (Tagliatelle w sosie serowym)

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.