PRO

Muszle, muszelki 25.01

260,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, .

Tematem przewodnim warsztatów będą muszle i muszelki. Opowiemy jakie wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania z małżami, jak również nowe odsłony dań z muszli. Dla wielu przygotowanie dań z małży wydaje się wielką sztuką kulinarną, my jednak pokażemy, że nie jest to nic trudnego. Uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas, co udowodnimy na warsztatach.

Kamil Sadkowski

25 stycznia godzina 18

czas trwania 4 h

Tematem przewodnim warsztatów będą muszle i muszelki. Opowiemy jakie wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania z małżami, jak również nowe odsłony dań z muszli. Dla wielu przygotowanie dań z małży wydaje się wielką sztuką kulinarną, my jednak pokażemy, że nie jest to nic trudnego. Uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas, co udowodnimy na warsztatach.

Przygotujemy

– ostrygi z dresingiem Mignonette

– carpaccio z małży św. Jakuba z mlekiem tygrysim

– omułki gotowane w cydrze z bekonem i borowikami

– makaron orecchiette z sosem z rukwi wodnej i mięsem małży

– spaghetti z małżami Vongole

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.