PRO

Mięsożerni (jagnięcina i kozina) 1.12

280,00

Dostępność:

8 w magazynie

Categories :

, .

Jagnięcina i kozina to mniej popularne w Polsce i na świecie mięsa. Nie umniejsza to jednak ich jakości oraz wyrafinowanemu smakowi. Warto jest czasem być nietuzinkowym i zaskoczyć gości przyrządzając im danie z tak subtelnego produktu. Technik ich obróbki jest wiele. Wybór mięsa najlepszej jakości, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną i koziną obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie.

Edgar Qba Jakubowski

1 grudnia  18

czas trwania 4 h

Jagnięcina i kozina to mniej popularne w Polsce i na świecie mięsa. Nie umniejsza to jednak ich jakości oraz wyrafinowanemu smakowi. Warto jest czasem być nietuzinkowym i zaskoczyć gości przyrządzając im danie z tak subtelnego produktu. Technik ich obróbki jest wiele. Wybór mięsa najlepszej jakości, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną i koziną obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie.

Na warsztatach pokażemy jak wybierać najlepszą jagnięcinę i kozinę oraz jak się z nimi obchodzić. Nauczycie się:

-rozbioru i cięć

-jak najlepiej obejść się z każdym kawałkiem jagnięciny i koziny

-jak je przyrządzić wedle różnych technik, tak by efekt był niezapomniany

-jak od podstaw przygotować najlepsze dodatki

Na warsztatach przygotujemy:

-gicz jagnięcą w marokańskim stylu (w ras el hanout) z ciecierzycą i korzennymi warzywami

-jamajskie curry z kozy

-kotlety jagnięce z kostką, ziołową panierkę z kozim serem, jeżynowy demi glace

-kofty jagnięce z raitą i izraelskim kuskusem

-chrupiący boczek jagnięcy z pistacjowym chimichuri

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.