Miesożerni (jagnięcina) I 25.04

280,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Jagnięcina to mniej popularne w Polsce i na świecie mięsa. Nie umniejsza to jednak ich jakości oraz wyrafinowanemu smakowi. Warto jest czasem być nietuzinkowym i zaskoczyć gości przyrządzając im danie z tak subtelnego produktu. Technik ich obróbki jest wiele. Wybór mięsa najlepszej jakości, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie.

Edgar Qba Jakubowski

25 kwietnia godzina  18

czas trwania 4 h

Jagnięcina to mniej popularne w Polsce i na świecie mięsa. Nie umniejsza to jednak ich jakości oraz wyrafinowanemu smakowi. Warto jest czasem być nietuzinkowym i zaskoczyć gości przyrządzając im danie z tak subtelnego produktu. Technik ich obróbki jest wiele. Wybór mięsa najlepszej jakości, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie.

Na warsztatach pokażemy jak wybierać najlepszą jagnięcinę oraz jak się z nimi obchodzić. Nauczycie się:

-rozbioru i cięć

-jak najlepiej obejść się z każdym kawałkiem jagnięciny

-jak je przyrządzić wedle różnych technik, tak by efekt był niezapomniany

-jak od podstaw przygotować najlepsze dodatki

Przygotujemy

– żebra jagnięce, zielone pikantne miso

– łopatka jagnięca w liściach bananowca, pikantne Adobo

– tagine z giczy, couscouse z warzywami, harrisa

– afrykańskie kebaby jagnięce, sos aji, chleb roti, marynowane warzywa

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.