Kurs kuchni włoskiej I 4 warsztaty

880,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kurs kuchni włoskiej, podczas którego poznacie najciekawsze techniki przygotowywania potraw z tego regionu. Kurs odbywa się podczas 4 warsztatów. Warsztaty odbywają się we wtorki  w godzinach 18-22 (13.02, 20.02, 27.02, 6.03).

Claudia Filippi-Chodorowska

czas trwania 4 h 

Kurs kuchni włoskiej, podczas którego poznacie najciekawsze techniki przygotowywania potraw z tego regionu. Kurs odbywa się podczas 4 warsztatów. Warsztaty odbywają się we wtorki w godzinach 18-22 (13.02, 20.02, 27.02, 5.03)

1. Zupy i warzywa  (13 lutego godz.18)

Oryginalny debiut z prostymi i wszechstronnymi przepisami  dla wszystkich którzy uważają kreatywność za podstawową filozofię w kuchni.

– krem z warzyw sezonowych

– zapiekany  koper włoski  pod parmezanem

– szpinak z czosnkiem i chilli

– smażona cukinia

– peperonata

– cukinia w pomidorach

2. Makaron, pierożki i sosy (20 lutego godz.18)

 Warsztaty dla fanów potraw mącznych poświęcone robieniu makaronu, pierożków i sosów.

– tagliatelle z sosem bolońskim

– trofie z pesto z bazylii

 – farsze do pierożków

– sosy pomidorowe, warzywne, z owocami morza

3. Czyszczenie i filetowanie ryb i owoców morza (27 lutego godz.18)

Przygotowanie ryb i owoców morza  jest  prawdziwą sztuką, pomożemy Wam się z nią uporać.

 – pieczona dorada z ziołami

– filet z soli po młynarsku

– mule w białym winie

– ośmiornica z ziemniaczkami 

 – smażone krewetki i kalmary

4. Mięsa i sposoby podawania (6  marca godz.18)

 Jeśli fascynują Was mięsa, nie pozostaje nic innego jak zgłębić sposoby ich podawania, a odkryjecie świat włoskich sposobów na podawanie mięs.

– pieczeń wołowa

– kotleciki jagnięce z grilla

– pierś z kurczaka z cytryną

– fileciki cielęce z Parmą, szałwią i kaparami

– klopsiki w sosie pomidorowym

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.