PRO

Kuchnia Włoskich Gór (Dolomity i Alta Valtellina) 18.01

240,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, .

Dolomity to niezwykłe góry pełne koloru i nastroju które, jako jedyne na świecie charakteryzują się mlecznym i różowym kolorem czasie wschodu i zachodu słońca. Obejmują regiony Trydent,  Górna Adyga i Veneto , gdzie znajdują się najważniejsze w Europie trasy narciarskie, największej karuzeli narciarskiej Dolomitisuperski. Kulinarnie,  regiony  Trydent i Veneto mają bardziej włoskie oblicze, podczas gdy Górna Adyga zdradza związki z Austrią.

Północną część Lombardii zajmują w całości wysokie góry. Alta Valtellina to region narciarski obejmujący (Bormio, Livigno, Sondalo, Santa Caterina Valfurva). Znajdują się tam światowej rangi stoki narciarskie  oraz źródła termalne. Region jest  świetnym miejscem dla wszystkich miłośników sportów zimowych, którzy będą mieli okazję zasmakować tam  wysokiej jakości produktów lokalnych.

Claudia Filippi-Chodorowska 

18 stycznia  godzina 18

czas trwania 4 h

Dolomity to niezwykłe góry pełne koloru i nastroju które, jako jedyne na świecie charakteryzują się mlecznym i różowym kolorem czasie wschodu i zachodu słońca. Obejmują regiony Trydent,  Górna Adyga i Veneto , gdzie znajdują się najważniejsze w Europie trasy narciarskie, największej karuzeli narciarskiej Dolomitisuperski. Kulinarnie,  regiony  Trydent i Veneto mają bardziej włoskie oblicze, podczas gdy Górna Adyga zdradza związki z Austrią.

Północną część Lombardii zajmują w całości wysokie góry. Alta Valtellina to region narciarski obejmujący (Bormio, Livigno, Sondalo, Santa Caterina Valfurva). Znajdują się tam światowej rangi stoki narciarskie  oraz źródła termalne. Region jest  świetnym miejscem dla wszystkich miłośników sportów zimowych, którzy będą mieli okazję zasmakować tam  wysokiej jakości produktów lokalnych.

Pani Claudia pokaże Wam jak przygotować dania tradycyjnej kuchni włoskich gór i opowie o regionach z nimi związanych, ich historii, zwyczajach kulinarnych, lokalnych potrawach i regionalnych produktach.

Przygotujemy

– Bresaola con le pere e aceto balsamico  (carpaccio z Bresaoli z gruszką i octem balsamicznym)

– Pizzoccheri valtellinesi  (makaron gryczany z  kapustą i serem)

– Boccincini di trota con finferli al sugo  (roladki z pstrąga z rukolą podane z kurkami w pomidorach)

– Bnatra tirolese  (pierś z kaczki z suszonymi śliwkami, puree jabłkowym i borówkami)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.