Kuchnia włoska: Toskania | 20.05

220,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.

Claudia Filippi-Chodorowska
20 maja godz.18

Kuchnia włoska: Toskania
Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.
Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.

Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz. Pokażę jak przygotować tradycyjne dania kuchni toskańskiej, opowiem historii i zwyczajach kulinarnych, o lokalnych potrawach i regionalnych produktach.

Co przygotyjemy:
– crostini di fegatini – (grzanki z pastą z wątróbek)
– crostini ai porcini – (grzanki z borowikami)
– pappardelle al cinghiale – (pappardelle z sosem z dzika)
– cacciucco livornese (zupa z ryb i owoców morza)
– tiramisu z truskawkami

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.