Kuchnia Włoska Region Rzym i okolice I 8.07

240,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Rzym jest jednym z tych rzadkich miast, w których liczba cudzoziemców przekracza liczbę mieszkańców, a mężczyzn – razem z klerem – jest dużo więcej niż kobiet. Z tego powodu w Rzymie istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na dostarczanie gotowych potraw do prywatnych domów i instytucji publicznych. Wydaje się też, że mieszkańcy Rzymu wolą jadać w trattoriach „pod domem” których jest niezliczona ilość.

Claudia Filippi-Chodorowska
8 lipca godz.16

czas trwania 4 h

Rzym jest jednym z tych rzadkich miast, w których liczba cudzoziemców przekracza liczbę mieszkańców, a mężczyzn – razem z klerem – jest dużo więcej niż kobiet. Z tego powodu w Rzymie istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na dostarczanie gotowych potraw do prywatnych domów i instytucji publicznych. Wydaje się też, że mieszkańcy Rzymu wolą jadać w trattoriach „pod domem” których jest niezliczona ilość.

Rzym jest miastem po którego ulicach suną procesje pielgrzymów i turystów. To miasto, w którym w biegu, bez rozsiadania się, można zarówno ugasić pragnienie jak i zaspokoić głód. Znajduje się tu dziesięć razy więcej barów niż w jakimkolwiek innym włoskim mieście i we wszystkich podaje się doskonałe espresso i drobne przekąski.
Kulinarną wizytówką Rzymu, najbardziej rzymskim warzywem jest karczoch, a sezonem na jego jedzenie jest wiosna.

Przygotujemy:
-Crostini fritti alla romana (Smażone crostini z bufalą i anchois)
-Pomodori ripieni di riso e tonno (Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem)
-Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara)
-Saltimbocca alla romana (Fileciki cielęce z Parmą , szałwią i kaparami)
-Abbacchio alla scottadito (Kotleciki jagnięce z grilla z rozmarynem)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.