CHEF

Krewetki I 16.01

260,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, , .
Warsztaty poświęcone najpopularniejszym skorupiakom. Cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność.  To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata.
Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujecie  różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże  sztuki.  Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wan na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.

Kamil Sadkowski

16 stycznia godzina 18

czas trwania 4 h

 

Warsztaty poświęcone najpopularniejszym skorupiakom. Cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność.  To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata.
Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujecie  różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże  sztuki.  Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.
Przygotujemy
 – ceviche  z krewetek i mango
–  makaron udon z bakłażanami baby, krewetkami i mlekiem kokosowym
– risotto z krewetkami i szafranem
– sałata z  krewetkami  sous vide z wędzoną i ostrą papryką
– krewetki w tempurze z sosem mayo-yuzu
– olbrzymie krewetki z grilla z słodko-ostrym dresingiem

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.