PRO

Klasyki Bliskiego Wschodu I 26.10

300,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, .

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć nauczy Was jak przygotować klasyczne potrawy tego regionu, które zaskoczą Was mnogością doznań smakowych.

Samar Khanafer

26 października godz 18

czas trwania  4 h

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć nauczy Was jak przygotować klasyczne potrawy tego regionu, które zaskoczą Was mnogością doznań smakowych.

Przygotujemy

– Hummus  (pasta z ciecierzycy)

– Muahmmara  (pasta z pieczonej papryki)

– Babaghanoush/ mutabbal  (pasta z bakłażanów)

– Tabbouleh  (sałatka z natki pietruszki)

– kibbeh nayeh  (tatar po libańsku)

– kibbeh  ( smażone przystawka z mięsa)

– Bamieh (zupa z okry)

– Kafta  (zapiekanka z wołowiny i natki pietruszki)

– Cygarteki z ciasta filo z ashtą i syropem z wody z kwiatów pomarańczy i wody różanej

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.