PRO

Japonia I 27.10

240,00

Dostępność:

8 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne. Tego wieczoru będzie można również poznać smak i aromat typowych alkoholi japońskich. Wieloletnie doświadczenie Kamila i fascynacja kuchnią japońską pozwolą Wam na fascynującą podróż do kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni.

Kamil Sadkowski

27 października godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne. Tego wieczoru będzie można również poznać smak i aromat typowych alkoholi japońskich. Wieloletnie doświadczenie Kamila i fascynacja kuchnią japońską pozwolą Wam na fascynującą podróż do kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przygotujemy:

Agedashi tofu  (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem)

Misoshiru  (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )

Nabeyaki Udon (makaron udon w bulionie z krewetkami i warzywami)

Oyako Donburi  (kurczak z jajkiem podany na ryżu)

Matcha Ice Cream  (lody z zielonej herbaty)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.