CHEF

Idealny Stek I 24.01

280,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , .

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to „przyprawimy” małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done.  Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.

Edgar Qba Jakubowski

24 stycznia  godzina 18

czas trwania 4 h

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to „przyprawimy” małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done.  Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować  steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak  uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem.  Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i „fresh”)

Przygotujemy

– Rib Eye

– Filet Mignon

– Sirloin

– Rump

– T-bone

– New York

-sosy do steków i klasyczne  dodatki

W tym dania takie jak:

  • Rib Eye au poive
  • Tajska sałatka z polędwicą
  • Filet Mignoe z pesto, sałatką z  burakiem i fenkułem
  • Wolno pieczony Sirloin z ziołową kruszonką i demi glacé

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.