Grzyby I 20.10

245,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Grzyby to przede wszystkim doskonałe właściwości smakowe. Cenione na całym świecie, przede wszystkim w naszym kraju stanowią niezrównane żródło inspiracji kulinarnych. Spożywane bezpośrednio, lub duszone, smażone, czy gotowane. Podczas warsztatów przekonacie się jakie potrawy można przygotować z tych niewątpliwych skarbów jakie można spotkać w naszych lasach.

Adam Woźniak

20 października godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Grzyby to przede wszystkim doskonałe właściwości smakowe. Cenione na całym świecie, przede wszystkim w naszym kraju stanowią niezrównane żródło inspiracji kulinarnych. Spożywane bezpośrednio, lub duszone, smażone, czy gotowane. Podczas warsztatów przekonacie się jakie potrawy można przygotować z tych niewątpliwych skarbów jakie można spotkać w naszych lasach.

Przygotujemy:

-tatar z dzikich grzybów z majonezem truflowym i marynowaną rzodkiewka

-sałatka z  borowików i kurek z glazurowana czerwona cebula i chipsem z buraka

-grzybowe orzo z galaretka z soi i grzybów i pietruszką

-jajko sous vide z rydzami , marynowaną szalotka i dresingiem estragonowym

-trufle grzybowe (grzyby z czekoladą)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.