Grecja I 17.05

255,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Mieszkańcy Grecji  żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

Filipos Simeonidis

17 maja   godzina 18

czas trwania 4 h

Mieszkańcy Grecji  żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

Przygotujemy

– Horiatiki (wiejska sałata grecka)

– Fakies (zupa z soczewicy)

– Oktapodi (grillowana ośmiornica z dodatkami)

– Kleftiko (jegnięcina pieczona w ciescie filo)

– Dolmades (nadziewane liście winogron w wersji wegetariańskiej)

– Mousakas  ( mięso mielone i warzywa zapiekane pod beszamelem)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.