PRO

Gęsina I 10.11

240,00

Dostępność:

12 w magazynie

Categories :

, .

Claudia Filippi-Chodorowska
10 listopada  godz.18

czas trwania 3,5-4  h

Polska jest największym producentem gęsiny w Europie, ale prawie cała produkcja trafia na rynek niemiecki. Kto z nas wie jak smakuje gęsina ? No właśnie, wiemy tylko, że to tłuste i niezdrowe mięso.

A przecież rdzennie polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu, którą doceniają zagraniczni smakosze z racji że jest najbardziej kalorycznym i zdrowym drobiem – karmi się ją wyłącznie trawą, a przez ostatnie 3 tygodnie dostaje tylko owies.

Warto, by na naszych stołach pojawiała się częściej, nie tylko w listopadzie na św. Marcina.

Przygotujemy:

– carpaccio z gęsi

– gęsie wątróbki z patelni i karmelizowane figi

– uda gęsie nadziewane rajskimi jabłkami , słodkie marynaty i  kopytka na złoto

– zrazy z gęsi z kaszą gryczaną

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.