CHEF

Francuska I 13.11

290,00

Dostępność:

6 w magazynie

Categories :

, , .

Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań.

Adam Woźniak

13 listopada godzina 18

czas trwania 4 h

Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań.

Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.

Przygotujemy

– Croque-Madame ( klasyczne tosty francuskie z szynka, serem, jajkiem) przekąska dla głodnych

– Bouollabaisse ( zupa rybna z okolic Marsylii)

– Coq au Vin ( wolno duszony kurczak w winie z boczkiem i grzybami)

– Boeuf Bourguignon ( duszona wołowina z warzywami)

– Salade Lyonnaise ( sałata z boczkiem i jajkiem w koszulce)

– Salade Nicoise (sałatka z tuńczykiem)

– Tarte Tatin (tarta z karmelizowanymi jabłkami)

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.