Fermentacja (wiosenne kiszonki) I 22.05

255,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.

 Piotr Miś Schroeder

22 maja  godz. 18

czas trwania 3 h

 

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.

Przygotujemy

– ocet piwny z matki octowej

– ocet truskawkowy

– owocowy zakwas na chleb

– zakwas na żur z kaszy gryczanej

– kombuchę z pokrzyw

– kwas chlebowy

– kiszone rzodkiewki

– truskawki w miodzie serwatkowym

– botwinę w maślance

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.