CHEF

Domowe piwo i przekąski I 23.10

270,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , , .

Rafał Perwejnis  & Kamil Sadkowski

23 sierpnia  godzina 18

czas trwania 4-5 h

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

 

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie proste i pyszne przekąski do piwa.

 

Rafał Perwejnis  & Kamil Sadkowski

23 października  godzina 18

czas trwania 4-5 h

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

Będziemy robili

– zacierać słody ( czyli przerabiać skrobię na cukry)

– filtrować i wysładzać (czyli oddzielać brzeczkę od łuski)

– gotować (warzyć) brzeczkę i chmielić

-butelkować i kapslować wcześniej przygotowane piwo po fermentacji

-próbować dobrego piwa i nietuzinkowych przekąsek

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie proste i pyszne przekąski do piwa.

Przygotujemy

-kulki wieprzowe z sosem Gochujang

– ceviche z łososia z chipsami kukurydzianymi

– krążki cebulowe z salsą

– skrzydełka Buffalo

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.