CHEF

Domowe Piwo I 6.11

210,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, , .

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie domową kiełbasę, którą będziecie mieli okazję posmakować. Będzie zapiekana z cydrem i jabłkami.

Rafał Perwejnis  & Kamil Sadkowski

6  listopada godzina 18

czas trwania 4 h

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie domową kiełbasę, którą będziecie mieli okazję posmakować. Będzie zapiekana z cydrem i jabłkami.

Będziemy robili:

-zacierać słody, czyli przerabiać skrobię na cukry

-filtrować i wysładzać, czyli oddzielać brzeczkę od łuski

– gotować (warzyć) brzeczkę i chmielić

-butelkować i kapslować wcześniej przygotowane piwo po fermentacji

-próbować dobrego piwa i świetnej kiełbasy

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.