Anty Przepis I 29.09

230,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Warsztaty skierowane są dla ludzi którzy uważają, że kuchnia i gotowanie to nie jest miejsce dla nich. Podczas zajęć udowodnimy, że w kuchni nie są do końca istotne proporcje, każdy z uczestników doprawi potrawy według swojego uznania. Omówione zostaną produkty z których będziemy przygotowywali potrawy, ich zastosowanie, pochodzenie oraz możliwości obrabiania. Udowodnimy Wam, że kuchnia to nie zaklęte rewiry, to miejsce w którym odkryjecie swoją mową pasję.

Kamil Sadkowski
29 września  godz. 18
czas trwania 4 h
Warsztaty skierowane są dla ludzi którzy uważają, że kuchnia i gotowanie to nie jest miejsce dla nich. Podczas zajęć udowodnimy, że w kuchni nie są do końca istotne proporcje, każdy z uczestników doprawi potrawy według swojego uznania. Omówione zostaną produkty z których będziemy przygotowywali potrawy, ich zastosowanie, pochodzenie oraz możliwości obrabiania.
Co ciekawe nie napiszemy potraw jakie będą przygotowane, jedynie wymienimy produkty z których będziemy gotowali. Ciekawostką jest, że nie będziemy używali miarek, co pozwoli Wam na uwolnienie kreacji kulinarnej. Nauczymy prawidłowo podstawowych czynności. Po zajęciach nie będzie Wam obce przygotowywanie potraw ze składników które macie w danej chwili w swoich domach. Udowodnimy Wam, że kuchnia to nie zaklęte rewiry, to miejsce w którym odkryjecie swoją mową pasję.

Przygotujemy:
Dwie przystawki, zupę, danie główne, deser

Produkty:
– ryby i owoce morza (tuńczyk, łosoś, żabie udka, mięso małży)
– mięsa ( pierś kurczaka, kiełbasa chorizo)
– warzywa i owoce (limonka, awokado, cieciorka, pomidory, cebula, czosnek, topinambur, kolorowe marchewki, koper włoski)
– zioła (kolendra, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szczypiorek, mięta, nać pietruszki)
– inne (oliwa, musztarda gruboziarnista, sos sojowy, olej sezamowy, wędzona papryka,  feta, suszone pomidory,miód, kapary, jajka, śmietanka, laska wanilii, cukier brązowy )

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.