ABC Wina I Fakty i mity I Francja 18.05

155,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Piotr Zastróżny
18 maja  godzina 18
czas trwania 2-2,5 h
Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Tym razem będziemy degustować wina  z Francji
– Drappier Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage (Szampania)
– Gustave Lorentz Riesling Evidence 2015 (Alzacja)
– Louis Jadot Bouzeron 2015 (Burgundia)
– Pierre Amadieu Gigondas Romane Machotte 2014 (Dolina Rodanu)
– Chateau Lanessan 2015 (Haut-Medoc, Bordeaux)
– Chateau Rieussec Carmes de Rieussec 2015 (Sauternes, Bordeaux)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.