ABC wina I Fakty i mity I 21.10

155,00

Dostępność:

4 w magazynie

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Tym razem rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Piotr Zastróżny
 
21  października
 godzina 17
czas trwania 2-2,5 h

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Tym razem rozprawimy się z winiarskimi mitami. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi być drogie? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy wytrawne wino musi być gorzkie? Czy wino może być modne? Odpowiemy na te pytania oraz zdegustujemy kilka pięknych win. Podamy do nich doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Jakie wina będziemy degustować?
– Whitehaven Sauvignon Blanc 2015, Marlborough, Nowa Zelandia
– Penamonte 5 Meses en Barrica 2015, Toro, Hiszpania
– Tinto Pesquera Crianza 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
– Kopke Colhetia 1978
oraz kilka niespodzianek, między innymi Fresco Semi Dry i Beaujolais Nouveau 2015

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.