ABC Wina (czerwone odmiany winorośli) 26.08

175,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese .. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.
Piotr Zastróżny
 
26 sierpnia godzina 17
czas trwania 3 h
Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 – Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese .. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..
Co będziemy degustować?
– Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino, Włochy
–  Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley, Chile
– Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley, Chile
– Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
– Scala dei Garnatxa 2015, Priorat, Hiszpania
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.