PRO

Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia I 27.10

300,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, .

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć nauczy jak wygląda współczesna kuchnia tego regionu. Spotkanie będzie również zapowiedzą nowej książki autorstwa Samar  pt. „Sumak, mięta i kardamon”

Samar Khanafer

27 października godz 18

czas trwania  4 h

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć nauczy jak wygląda współczesna kuchnia tego regionu. Spotkanie będzie również zapowiedzą nowej książki autorstwa Samar  pt. „Sumak, mięta i kardamon”

Przygotujemy

– Harissa  (ostra pasta z papryki)

– Dukkah (mieszanka przypraw)

– zupa krem z marchwi, z harissą i pieczoną ciecierzycą

– pasta z pieczarek

– miętowa pasta z bobu

-pasta z pieczonego bakłażana i papryki

– gratin ze słodkich ziemniaków z pistacjowym dukkah

– sałatka z buraka, ciecierzycy i soczewicy

– kafta rybna

– kafta z kurczaka

– placuszki z wodą z kwiatów pomarańczy i kardamonem

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.