Kamil Sadkowski
11 maja godzina 1o
czas trwania 3-4 h
Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu. Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.
Przygotujemy
– naleśniki z karmelizowanym bananem i orzechami ziemnymi
– burrata z karmelizowanymi pomarańczami i nasionami granatu
– czekoladowa jaglanka z czerwonymi pomarańczami
– shakshuka w wersji meksykańskiej
– labneh z wędzonym łosoś MOWI z pomidorkami cherry z imbirowym sosem
– sałata z brzoskwiniami, fetą i miętą
– jajecznica na chałce z grzybami, oscypkiem i tymiankiem
– moin moin (wytrawne babeczki z puree pomidorowym, papryką i przyprawami i dżemem z pomidorów i chili)
– placuszki z ricotty i sosem z śliwek ume i granatu
– chałka smażona w panko, z jajecznicą z oscypkiem i chrupkami z wieprzowiny
– bowl z awokado, pieczonym łososiem MOWI, edamame i panierowanym żółtkiem
– sałatka z wędzonej makreli, szczawiem czerwonym, piklami z czerwonej cebuli, korniszonem i domową pitą
– ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i sosem waniliowym
– „zielone” naleśniki, z kozim serem, truskawkami i sosem miodowo-imbirowym
– placuszki z batata i kukurydzy i mayo-kimchi
– tempeh z pak choi i domowym sambalem
– „cygaretki” z ciasta filo orzechowo-miodowym nadzieniem
– grillowane szparagi z jajkiem w poche na grzance z pomidorowym dżemem
– japońskie naleśniki z musem z borówek i sosem czekoladowym z chili
– ricotta z brokułami i olejem chili
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).